Achtergrond 

Mijn naam is Jeroen de Pijper, ik ben 45 jaar en oprichter en eigenaar van Mind in Balance. 
In 1998 ben ik aan de Universiteit van Leiden afgestudeerd in de Persoonlijkheidspsychologie. Na het vervullen van verschillende functies in het bedrijfsleven heb ik in 2006 Mind in Balance opgericht. Vanuit Mind in Balance ben ik werkzaam als coach, trainer en acteur.
 
Fascinatie voor menselijk gedrag
Al op jonge leeftijd raakte ik gefascineerd door het gedrag van mensen. Vragen die mij bezig hielden waren: ‘Waarom doen mensen wat ze doen’ en ‘Waarom blijven mensen vaak zo vast zitten in bepaalde patronen?’ Ik werd steeds beter in het begrijpen en voorspellen van gedrag. Wat mij opviel is dat veel mensen proberen succesvol en gelukkig te zijn in het leven, maar dat vaak niet of maar ten dele lukt. Omdat ik in staat was de beperkende mechanismen bij mensen te doorzien en de mogelijkheden om hier wat aan te doen, besloot ik om Psychologie te gaan studeren en er mijn werk van te maken. 
Wat mij drijft is om mensen inzicht te geven in hun eigen gedrag en hen van daaruit tools aan te reiken om tot ontwikkeling te komen. 
Je bewustworden van je beperkingen en van de mogelijkheden om daaruit te komen, kan heel bevrijdend werken en het opent deuren om meer uit je leven te halen op alle gebieden.
 
 
Ervaring
 
Inmiddels heb ik veel ervaring opgedaan om mensen te helpen hun eigen potentieel te ontdekken en te ontwikkelen. Om mijzelf zo compleet mogelijk te ontwikkelen heb ik opleidingen gevolgd tot coach, trainer en rollenspelacteur.
Vanuit mijn eigen praktijk heb ik veel 1 op 1 mensen gecoacht met zeer uiteenlopende problemen en coachvragen.
In het bedrijfsleven heb ik gewerkt met bekende bedrijven als DHL, Kuehne + Nagel, KIVI, Rabobank, Albert Heijn, KPN, Ziggo, Vodafone, Blokker, TU Delft, Timberland, Gazelle, Spa Zuiver, JLL, De Lage Landen, CTS Group, Enexis, Witlox van den Boomen en Trius. Hier heb ik  trainingen verzorgd op het gebied van management, sales, communicatie, onderhandelen, adviesgesprekken en persoonlijke effectiviteit.
Ook heb ik via Gazing Performance bij twee grote bedrijven het systeem van functionerings- en beoordelingsgesprekken geïmplementeerd en bijbehorende trainingen verzorgd.
 
In het onderwijs heb ik workshops over uiteenlopende onderwerpen verzorgd voor verschillende Hogescholen en Universiteiten. Dit betrof onderwerpen als: salarisonderhandelingen, NLP, speedreading, solliciteren, persoonlijke effectiviteit en conflicthantering.
Met de pestproblematiek op scholen heb ik mij ook enige tijd bezig gehouden.
Ik heb gepeste kinderen individueel geholpen, klassikale lessen over pesten verzorgd en ook presentaties gegeven op ouderavonden.
 
Vanuit deze ruime ervaring heb ik mijzelf heel breed ontwikkeld en kan ik situaties vanuit verschillende invalshoeken benaderen.
 
 
Werkwijze
 
Ik werk niet vanuit een bepaalde stroming of methodiek. Vanuit mijn ervaring zet ik oefeningen en strategieën in waarvan ik denk dat ze bij een persoon of een groep personen het meeste effect zullen hebben. 
Mijn werkwijze is confronterend, maar toch vriendelijk. Ik daag je op een positieve manier uit om kritisch naar jezelf te kijken. Ik help je om tot verrassende inzichten te komen en laat je ervaren dat je meer uit jezelf kan halen. Met mijn gevoel voor humor blijft het luchtig, zodat je beter in staat zult zijn om te relativeren. Onder de link Krachtige werkwijze kan je meer lezen over mijn effectieve aanpak.
 
Ik bied je de grootste uitdaging van het leven aan, namelijk om meer uit jezelf te halen!