Programma’s voor scholen

Voor scholen biedt Mind in Balance speciale programma’s aan om pesten tegen te gaan. Iedere school heeft te maken met pesten en ik denk dat het beter is het probleem te erkennen en er wat tegen te doen, dan je ogen ervoor te sluiten. Pestprotocollen en eigen initiatieven van scholen om het pesten aan te pakken werken vaak maar tijdelijk en gedeeltelijk.
Het is voor docenten ook moeilijk om goed toezicht te houden over grote groepen leerlingen. Het pesten gebeurt daarnaast vaak tijdens de pauze of na schooltijd, waardoor een goede controle moeilijk is. Leerkrachten missen ook in veel gevallen de juiste kennis en vaardigheden om het pesten effectief aan te pakken. Straffen werkt maar tijdelijk en snel zullen de pesters weer terugvallen in hun pestgedrag. Een klas is een dynamisch sociaal systeem en als er veel gepest wordt dan is het systeem uit balans. Een effectief en blijvend resultaat is dan ook alleen haalbaar als het systeem weer in balans wordt gebracht. Dit is precies waarin Mind in Balance gespecialiseerd is.
 
Vanuit mijn achtergrond en ervaring heb ik zeer effectieve programma’s ontwikkeld om het pesten aan te pakken. De programma’s zijn er zowel voor kinderen, leerkrachten en ouders. Ze bestaan uit interactieve workshops, waarbij inzicht wordt verschaft in wat pesten is, waar het vandaan komt, de impact op slachtoffers en vooral wat ertegen te doen is vanuit zowel de pester, de gepeste en de betrokkenen. Dit zijn programma’s die een diepgaand en blijvend effect zullen hebben. U kan na het volgen van zo’n programma dan als een van de weinigen zeggen dat het pestprobleem op uw school is geminimaliseerd.
 
Mocht u interesse hebben, maar nog een beetje twijfelen of dit voor uw school gaat werken, neem dan contact met mij op voor een afspraak. We kunnen samen de mogelijkheden voor uw school gaan bekijken en tegen een aantrekkelijk tarief kan ik een eenmalige workshop aanbieden, zodat u kan ondervinden wat mijn aanpak inhoudt.